Betaalbaar genieten met je eigen festival checklist

Aan het begin van de zomer is het weer zover; het festivalseizoen begint! Ieder jaar weer lijkt het alsof het fenomeen nog poulairder is geworden dan het voorgaande jaar en de festivals schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Van rock tot de gezellige meelalparty’s en van de groot opgezette dance-evenementen tot de knusse voor ieder-voor-wat-wils-manifestaties. Elke weekend in het zomerseizoen is er wel wat te doen en kiezen lijkt nog een hele opgave.

Maar kiezen moet, want om overal naar toe te gaan is, wat betreft budget, niet te doen. Vaak leg je al behoorlijk wat eurootjes neer voor een ticket en dan zijn eten en drinken nog niet betaald. En dat is op een festival meestal niet goedkoop (hier vind je tips om het goedkoper te maken).

Het loopt helemaal in de kosten op wanneer je een heel weekend blijft overnachten. Want er zullen de nodige kampeerspulletjes gehaald moeten worden. Een degelijke tent, een campinglamp, eventueel een frigobox, stoeltjes, een comfortabel luchtmatras, een warme slaapzak en noem het maar op… Slim inkopen doen, kan je al heel wat zuur verdiende centjes besparen. Surf een keer langs verschillende outdoorshops en vergelijk prijzen. Het neemt mischien wat tijd in beslag, maar met het geld wat je bespaart, kun je mogelijk al weer een ander festival bezoeken.

Gouden tip is dus om je eigen festival checklist op te stellen. Je vergeet niks mee te nemen én je kunt prijzen vergelijken in de diverse, speciale, festivalshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>